limba romana limba engleza limba maghiara limba italiana limba franceza

Bine ati venit

Cu o experienta de peste 16 ani, Cabinetul Stomatologic Dr Bobos Diana ofera lucrari si tratamente stomatologice de calitate ireprosabila la preturi avantajoase. Materialele pe care le folosim sunt de inalta calitate si corespund ultimelor standarde internationale.

Deoarece la o consultatie medicul stomatolog poate depista afectiuni dentare in stadiu incipient, la acest cabinet, pacientii beneficiaza de consultatie dentara GRATUITA.

Sunati pentru programare: 0740 874 087

 

albire dentara cluj beyond cabinet stomatologic dental cab

Durata de viata a unui implant dentar
Este dificil de a preciza o anumita perioada de viata a implantului, deoarece pot aparea diferente de la pacient la pacient. Se recomanda controale regulate la medicul stomatolog, cel putin o data la 6 luni, consultatii de tip profilaxie ( exact ca si in cazul fatetelor ceramice ), pentru a verifica starea tesutului osos. Respectarea acestor aspecte face ca durata de viata a implantului sa fie foarte mare, in majoritatea cazurilor ( documentate international ) durata de viata este de aproximativ 8 - 16 ani. Exista si exceptii care ajung la 20 de ani.

Va asteptam in cabinetul nostru pentru o consultatie, pentru a afla mai multe despre ceea ce inseamna un implant dentar, si a avea parte de tratamentul corect.

Va intrebati cat dureaza, dar mai ales cat este de dureroasa procedura de implant dentar ?
Perioada de vindecare, asa numita osteointegrare, variaza de la 3 pana la 6 luni. Totul depinde de cantitatea si de calitatea osului unde se va face implantul. Daca exista suficient os disponibil, pacientul nu va avea dureri prea mari, aceastea fiind se intensitate mica si de durata foarte mica ( imediat dupa ce efectul anesteziei trece - aproximativ 1 ora). Intreaga procedura poate fi efectuata folosind doar anestezie locala, in zona vizata. Aceasta operatie dureaza in general in jur de o ora, iar dupa aproximativ o saptamana se pot scoate firele pentru ca implantul sa fie inserat cat mai bine in os si sa fie acoperit de gingie. A doua etapa chirurgicala este foarte simpla si dureaza aproape 30 de minute. Implantul va fi descoperit printr-o mica incizie facuta in tesutul gingival pentru a i se atasa bontul protetic. In urmatoarele sedinte se va face protezarea prin coroane, punti sau proteze, in functie de nevoia fiecarui caz in parte. Discomfortul din toate aceste etape chirurgicale poate fi asemanator cu extractia unui dinte sau poate chiar mai mic, insa acest aspect depinde de fiecare pacient in parte. Medicamentele prescrise de medicul dentist pot atenua efectele ( inflamatie si durere ). Datorita evolutiei tehnologiilor dentare si a pregatirii echipei de medici, in prezent pacientii sustin ca se simt mult mai confortabil, durerea are o intensitate mica si durata persistentei unei dureri in zona activa este foarte mica. Urmează o perioda de asteptare care variaza de la 3-6 luni, timp in care are loc osteointegrarea. Dupa acest timp se trece la refacerea protetica, adica la realizarea suprastructurii pe implante dentare, punti sau proteze in functie de planul decis anterior. Un factor foarte important in determinarea duratei de viata a unui implant dentar este igiena pacientului, controalele periodice ( recomandat la 6 luni), mentinerea starii de sanatate si a unui stil de viata sanatos, aici excluzand fumatul si consumul de alcool.